"

Шановні друзі! Ми продовжуємо знайомити вас з літературно-мистецьким та громадсько-політичним часописом «Дзвін».

На перших шпальтах журналу (№ 5, 2021 р.) вміщено вірші вчителя Степанівської загальноосвітньої школи (Донецька обл.) В. Азьомова «Зоря над чорним небокраєм», в яких прослідковується біль, смуток, неспокій за майбутнє України, особливо, понівеченого Донбасу.

Часопис запрошує шанувальників поезії відкрити для себе нові імена сучасних українських поетів: Л. Сердунич, М. Істини, Л. Шафрай, Д. Рудик. Поетична рубрика «Лис Микита» друкує вірші О. Шугая «Covid і Світ» (Епіграми в період пандемії) та літературні пародії поетки М. Данилевської.

Черговий номер часопису розпочинає публікацію документальної повісті Р. Берези «Політ під крилом Ікара» про уславленого хореографа, артиста балету, уродженця Києва Сержа Лифаря (справж. Сергій Михайлович Лифар). Автор дає унікальну можливість простежити бурхливий життєвий шлях С. М. Лифаря – зі злетами та падіннями, довідатись про його становлення, як артиста. Продовження у № 6 за 2021 р.

Письменник, заслужений вчитель України Зиновій Легкий виносить на суд читачів свій новий роман «Стогін ріки» (скорочений варіант). Автор торкається важливих сторінок минулого нашої історії, намагається донести правду про героїчну боротьбу українських повстанців до їх нащадків.

Сторінка «Мистецька палітра» представляє інтерв’ю Т. Молчанової з педагогом і музикантом, заслуженим діячем мистецтва України Ю. А. Соколовським («Універсум Юрія Соколовського»). Відомий скрипаль є автором навчального посібника «Квартетний клас», великої кількості публікацій з питань скрипкового мистецтва.

«Світло рамен твоїх» – під такою назвою у рубриці «Життя і слово» виходять спогади про українського патріота, поета, колишнього головного редактора часопису «Дзвін» Романа Кудлика. З теплотою та любов’ю відгукуються про нього В. Яворівський, З. Легкий, О. Лупій, Л. Долик та інші друзі і соратники по перу.

Галерею часопису «Дзвін» представляє публікація докторки мистецтвознавства, професорки Г. Стельмащук про художника українського походження Ю. Скорупського «Сюрпризи долі Юрія Скорупського». На поч. 90-х років минулого століття життєва доля закинула його в США. Але митець ніколи не полишав зв’язок з Україною. В багатьох його картинах відчувається ностальгія за рідним краєм. Сьогодні він почесний член американської Спілки художників-живописців, його ім’я внесено до американської енциклопедії видатних митців-професіоналів, а також у національний довідник Who is Who (Хто є Хто). Часопис містить світлини та кольорові ілюстрації.

Читайте та будьте обізнаними!

До нової зустрічі!!!

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено