"Літературно-художні періодичні видання є одним із джерел надання оперативної, оригінальної та змістовної інформації. Вони дають нам можливість першими прочитати нові твори, поринути у світ поезії, познайомитись з критичними статтями на нові книги, дізнатися про творчість провідних митців культури та мистецтва.

Черговий, молодіжний номер часопису «Дзвін» (№ 3) відкривається статтею головного редактора Юрія Коваля «Вікно у майбутнє», який розмірковує про стилі і напрямки сучасної літератури, переймається питаннями об’єднання молодих літераторів, які б могли гуртуватися довкола сучасних періодичних видань. На шпальтах часопису друкуються як молоді автори, так і ті, які вже мають творчий доробок. На розсуд читачів виносять свої твори Н. Гармазій, О. Андрішко, О. Мількевич, Р. Петрицький, Е. Вега та ряд інших талановитих поетів та прозаїків.

Зокрема, Анна Йовка, уродженка селища Гродівка Донецької області, пропонує своїм читачам оповідання «Тейде & Teo». Це – тепла історія кохання космічної дівчини й земного хлопця, яке змінює їх обох, коли Тейде прилітає на Землю з планети Вулканія. Анна має ступінь магістра з філософії та релігієзнавства, ввійшла до Величного списку Міжнародного літературного конкурсу рукописів прози на кращу книжку року «Крилатий лев» (2020 р.)

Цікаву, незвичну форму подання свого твору вибрав дніпровський прозаїк Олег Андрішко. Це – історичний роман в оголошеннях «72,5». Тож, запрошуємо до читання.

Рубрика «Життя і слово» знайомить читачів з праправнуком Т. Г. Шевченка Миколою Лисенко, який переймається творчою спадщиною свого родича. У 2013 р. ім’я нащадка великого «Кобзаря» внесено до «Книги рекордів України» за найбільше генеологічне дерево в Україні.

«Вітражі дитинства» – під такою назвою подає свій критичний матеріал на збірку дитячих віршів А. Содомора «Скельця розмальовані». До неї увійшло майже 100 віршиків, які всебічно і проникливо зображають світ дитинства за допомогою слова і малюнка.

І, як завжди, «Галерея «Дзвона» представляє творчість талановитих митців у царині мистецтва. Ось і на цей раз, вашій увазі – картини львівської мисткині Лідії Трохим.

Не менш цікавим та змістовним є четвертий номер часопису «Дзвін». Окрім поезії, пропонується ознайомлення з новими прозовими творами. Зокрема, з романом Петра Ходанича «Тиха моя Вітчизна», в якому описуються сумнозвісні події на Донбасі, що розвели цілі сім’ї по різні боки кордону. «Плине кача» – ця пісня, на слова поета В. Гренджа-Донського, стала піснею-памяттю для Небесної Сотні. Про ймовірного композитора, автора пісні Дезидерія Задора – читайте в розвідці О. Равенчук «Плине кача».

Рубрика «Мистецька палітра» представлена творчістю співачки світової слави, українки Соломії Крушельницької. До вашої уваги стаття Романа Берези «SALOMEA». Галерея «Дзвона» знайомить з мистецькими шедеврами самобутнього художника, поета, філософа Едварда Міляра, який багато років прославляє Україну далеко за її межами.

 

Читайте! Читайте самі, читайте разом з нами!!!

До нової зустрічі!!!

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено