Орієнтири 2024: плануємо діяльність бібліотеки

Якими будуть наші бібліотеки – залежить і від нас! Сьогодні відбувся обласний семінар «Орієнтири 2024: плануємо діяльність бібліотеки». Було розглянуто можливості планування діяльності бібліотечних закладів Донецької області на 2024 рік в умовах війни. Адже бібліотечна спільнота Донеччини як ніколи потребує методичного супроводу та допомоги в цей важкий час.

Попри складні, а іноді, неможливі через війну умови бібліотечні заклади Донецької області продовжують працювати й надавати підтримку кожному українцю. Сьогодні багато бібліотек перетворились на гуманітарні штаби, цифрові хаби, пункти незламності, волонтерські центри. Й водночас вони продовжують виконувати свою безпосередню функцію інформаційних центрів, місць зустрічей для громади, просторів затишку та безпеки. Саме тому відділ науково-методичної роботи та бібліотечного маркетингу ДОБД запропонував до обговорення тему не лише стійкості в умовах війни, а й подальшого розвитку бібліотечних закладів Донецької області. 

Директор обласної бібліотеки для дітей Юлія Василенко акцентувала увагу учасників семінару на актуальних питаннях відновлення діяльності бібліотек на де окупованих територіях, особливостях кадрової політики у воєнний час та можливостях для розвитку бібліотечних закладів.

Заступник директора ДОБД з методичної роботи Лілія Козінченко презентувала збірку методичних матеріалів до планування «Орієнтири 2024» та детально розглянула етапи стратегічного й поточного планування з урахуванням можливості трансформації діяльності бібліотек у віртуальний простір.

Завідувач відділу Марина Кіріллова виступила з доповіддю «Роль бібліотек в реалізації державної ветеранської політики» та звернула увагу бібліотечних фахівців на те, що у найближче десятиліття це буде пріоритетним напрямом діяльності як держави, так і місцевої влади, а відповідно і бібліотек.

Вже сьогодні ми маємо працювати на майбутнє наших бібліотек, громад, країни. Ми зобов’язані бути активними учасниками цього нового часу, допомагаючи українському народові зберегти свою ідентичність, культуру та спадщину. Наше завдання – підтримувати духовний інтелект України, надавати доступ до знань та інформації, що стануть важливим рушієм для розвитку країни в майбутньому. Плануємо роботу, надихаємось, мріємо і віримо в нашу єдність, в нашу країну!

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено