З-поміж усіх книг із фантастики легендарна «Дюна» американського письменника Френка Герберта заслужила особливе визнання серед поціновувачів цього жанру. Ця фундаментальна фантастика про колонізацію планет принесла авторові славу та престижні літературні нагороди: премію Г’юґо та Неб’юла в категорії «Найкращий роман», премію SFinks у номінації «Книга року», а також багаторазове визнання від журналу «Локус» у категорії «Найкращий роман усіх часів». Проте в чому ж полягає секрет “Дюни”?

Місце дії твору — планета Арракіс, або Дюна — безкрая пустеля із суворим кліматом, де майже немає рослин, вічні піски, бурі, мешкають величезні хробаки й майже немає води. Місцеві мешканці навіть навчились переробляти воду свого тіла на воду, придатну на споживання. Найбільша цінність на Дюні — це особлива приправа меланж, або прянощі, що має особливі властивості та діє як наркотик, змінює колір очей і впливає на свідомість. Для місцевого населення фрименів найбажанішим ресурсом є вода.

Події розгортаються довкола постаті Пола Атріда, сина Лето Атріда та відьми Бене Гессерит, якому судилося стати месією та пророком і врятувати планету. Супротивниками Атрідів є Харконнени, на чолі яких Владімір Харконнен.

Якщо вас зацікавив сюжет, протистояння, моральні вибори та безліч інших порушених питань у «Дюні», мершій до Донецької обласної бібліотеки для дітей за цікавою новинкою.

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено