23-24 вересня 2021року бібліотечні фахівці Донеччини прийняли участь у І Міжрегіональному бібліотечному форумі «Сучасна бібліотека: час змінюватися – час діяти» за запрошенням організатора - комунального закладу культури «Донецька обласна бібліотека для дітей», за підтримки Управління культури та туризму Донецької ОДА, ГО Донецьке обласне відділення УБА.

Урочисто відкрили форум: Вікторія Точена, начальник управління культури і туризму Донецької облдержадміністрації, Ярослава Сошинська, виконавчий директор ВГО Української бібліотечної асоціації, Наталія Розколупа, заступник генерального директора НБУ ім. Ярослава Мудрого, заслужений працівник культури України, Юлія Василенко, директорка Донецької обласної бібліотеки для дітей, яка виступила у якості модератору заходу.

У важливій, для Донеччини, події, яка відбулась у гібридному форматі - онлайн та офлайн, висвітлено доповіді, презентації успішних бібліотечних кейсів співпраці з різними, у тому числі міжнародними, організаціями, а також проєктна діяльність. Важливий аспект - обговорення та дискусії, знайомства, мережування та неформальне спілкування.

На Форумі презентовано найбільш актуальні теми: «Вплив трансформації просторів бібліотек на громаду і впровадження нових культурних послуг», «Віртуальна/цифрова діяльність бібліотеки як новий поштовх до розвитку», «Проєктна діяльність та нові формати розвитку бібліотек».

Міжрегіональний бібліотечний форум – чудова можливість відкрити для себе нові перспективи у професії, розвинути навички діяльності, обмінятись ідеями та результатами бібліотечних ініціатив, а також познайомитись з колегами з інших бібліотек області та регіонів України.

Особиста подяка партнерам Форуму: Національній бібліотеці України ім. Я. Мудрого, Харківській обласній бібліотеці для дітей, SMART-бібліотеці для дітей (м. Львів), Центральній дитячій бібліотеці м. Кривий Ріг.

В межах форуму на передодні Всеукраїнського дня бібліотек, також відбулися урочистості, на яких грамотами та подяками були відмічені кращі працівники галузі, а також визначені кращі бібліотеки Донеччини.

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено