Директорка Донецької обласної бібліотеки для дітей Юлія Василенко прийняла участь у міжрегіональному проблемному семінарі «Сучасна бібліотека для дітей – платформа для культурного розвитку громади», организатором якого виступила Харківська обласна бібліотека для дітей.

Про проблеми, досягнення та перспективи розвитку бібліотек їшла мова у її доповіді «Своє обличчя: роль бібліотек Донеччини в культурному розвитку громаді».

Відкрила семінар директорка Харківської обласної бібліотеки для дітей Галина Трохименко. Про перспективи і ризики бібліотек для дітей у розрізі формування і реалізації державної політики розповіла заступниця генерального директора з науково-методичної роботи Національної бібліотеки України для дітей Людмила Полікарпова.

Тетяна Шамаріна, заступниця генерального директора з питань інформаційно-бібліотечного обслуговування дітей, розкрила питання статистики та показників ефективності роботи бібліотек. Тетяна Кузілова, завідувачка відділу науково-методичної роботи Національної бібліотеки України для дітей надала практичні рекомендації щодо планування та звітності. Цікавим та корисним був досвід колег Харківщина та Львіщіни, які розповідали про мережеві акції, міжнародні творчі проєкти, фестиваль стендових презентацій, грантову діяльність та бібліотечні інновації.

Міжрегіональний формат співпраці між Донецькою та Харківською обласною бібліотекою для дітей вже став традиційним та продуктивним, це і організація міжрегіонального конкурсу дитячих листівок, і участь у спільних фахових заходах. Адже, розвиток міцних партнерських зв’язків - це перспективний шлях заради подальшого розвитку бібліотек.

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено