Календар знаменних дат

Комунальний заклад культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» продовжує випуск щорічника «Славетний книжчин ювілей: книги-ювіляри 2024».

Видання знайомить користувачів з творіннями як світової класики, так і творами, що тільки-но з’явилися на книжковому «небосхилі», але вже завоювали прихильність читачів. До уваги всіх зацікавлених – відомості про книги-ювіляри різних епох і континентів, жанрів і мов. Кожен може серед цього різномаїття обрати свої «святкові книжки».

У виданні також наведено перелік періодичних видань України, які святкують ювілей наступного року.

Image
Image

Комунальний заклад культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» продовжує випуск щорічника «Славетний книжчин ювілей: книги-ювіляри 2023»..

Видання знайомить користувачів з творіннями як світової класики, так і творами, що тільки з’явилися на книжковому «небосхилі», але вже завоювали прихильність читачів. До уваги всіх зацікавлених – відомості про книги-ювіляри різних епох, континентів, жанрів, видів і мов. Кожен може обрати свої «святкові книжки» і долучитися до широкого загалу поціновувачів літератури. Також у виданні наведено перелік періодичних видань України, які святкують ювілей наступного року.

Міський хронограф (календар) «Маріуполь на вітрилах часу-2022» містить перелік історичних та культурних подій в житті Маріуполя, ювілейні дати уродженців краю та видатних діячів, життя яких пов’язане з нашим містом. Календар стане у пригоді краєзнавцям, освітянам, працівникам бібліотек у плануванні роботи на наступний рік.

Image
Image

Комунальний заклад культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» продовжує випуск щорічника «Славетний книжчин ювілей: книги-ювіляри 2022».

Видання знайомить користувачів з творіннями як світової класики, так і творами, що тільки з’явилися на книжковому «небосхилі», але вже завоювали прихильність читачів. До уваги всіх зацікавлених – відомості про книги-ювіляри різних епох, континентів, жанрів, видів і мов. Кожен може обрати свої «святкові книжки» і долучитися до широкого загалу поціновувачів літератури. Також у виданні наведено перелік періодичних видань України, які святкують ювілей наступного року.

Донецька обласна бібліотека для дітей пропонує користувачам календар літературних та культурно-мистецьких дат «Талант. Натхнення. Надбання – 2022»

Комунальний заклад культури «Донецька обласна бібліотека для дітей» пропонує користувачам календар літературних та культурно-мистецьких дат «Талант. Натхнення. Надбання», де подається інформація про ювілеї видатних представників літератури, культури та мистецтва світу, значимі дати та події в ціх галузях життя в Україні та інших країнах, які відзначатимуться у 2022 році. Представлені матеріали стануть у пригоді бібліотечним фахівцям, працівникам навчальних закладів, інформаційних установ та широкому колу читачів.

Image
Image

У 2022 році відзначатиметься 90-річчя утворення Донецької області. Цей випуск щорiчного інформаційно-бібліографічного видання «Донеччина: історія та сьогодення» – особливий. Ми звертаємо увагу читачів на найбільш значимі та цікаві події суспільно-політичного, соціально-економічного, наукового та культурно-мистецького життя області, на факти життєдіяльності видатних людей, чиї імена нерозривно пов’язані з історією краю.

Довідкове видання представлено розділами: «Хроніка знаменних і пам’ятних дат», «Цього року виповнюється»; довідково-пошуковим апаратом (зміст, іменний покажчик, список скорочень). Деякі дати супроводжуються текстовими довідками, бібліографічними списками до них, фотографіями та ілюстраціями.

Мета видання – допомогти бібліотекарям, працівникам музеїв, освітянам, викладачам вищих та середніх навчальних закладів, краєзнавцям, усім, кому небайдужа рідна земля, у набутті та поширенні знань про історичне минуле та сьогодення Донецького краю.

У календарі знаменних і пам’ятних дат «Події. Дати. Імена» подається інформація про ювілеї видатних людей світу, значимі дати та події в житті України та інших країн, які відзначатимуться у 2021 році. Інформаційно-бібліографічні матеріали стануть у пригоді бібліотечним фахівцям, працівникам навчальних закладів, інформаційних установ та широкому колу читачів.

Image
Image

Щорічник «Славетний книжчин ювілей : книги-ювіляри 2021». Видання знайомить користувачів з творіннями як світової класики, так і творами, що тільки з’являються на книжковому «небосхилі», але вже завоювали прихильність читачів. До уваги всіх зацікавлених – відомості про книги-ювіляри різних епох, континентів, жанрів, видів і мов. Кожен може обрати свої «святкові книжки» і долучитися до широкого загалу поціновувачів літератури. Також у виданні – перелік періодичних видань України, які святкують ювілей наступного року.

Бібліографічне видання «Донеччина: історія та сьогодення» надає інформацію про найбільш значимі події та ювілеї видатних особистостей краю. Другий випуск щорiчного інформаційно-бібліографічного видання мiстить перелiк ювiлейних дат видатних дiячiв − уродженців Донеччини та видатних людей, життя і творчість яких тісно пов'язані з Донецьким краєм, а також річниці визначних подій суспільно-політичного, наукового та культурно-мистецького життя області. Довідково-пошуковий апарат цього видання представлений змістом, іменним покажчиком та списком скорочень.

Image
Image

Міський хронограф (календар) «Маріуполь на вітрилах часу-2021» містить перелік історичних та культурних подій в житті Маріуполя, ювілейні дати уродженців краю та видатних діячів, життя яких пов'язане з приморським містом. Календар стане у пригоді краєзнавцям, освітянам, працівникам бібліотек.

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено