Літній настрій

Літо – це пора року, коли всім хочеться гуляти і просто веселитися. Це час для відпочинку, нових вражень, розваг та подорожей! І саме подорожі у веселі, неймовірні світи книжок ми й пропонуємо нашим друзям у літній підбірці «Літній настрій». Рушайте разом з головними героями у пригоди, радійте та переживайте разом з ними. Романтика пригод, вірна дружба, перше кохання, радості та смутки, гумор і щирість — все це та багато іншого чекає Вас на сторінках книг.

«Старий і море» Ернеста Гемінґвея

«Старий і море»
Ернеста Гемінґвея

Байдуже, скільки вам років. Байдуже, скільки разів ви вже читали до того повість-притчу Ернеста Гемінґвея, за яку автор отримав Пулітцерівську премію, а згодом й Нобелівську премії. «Старий і море» – це справді та класика, яка щоразу, з новим прочитанням, відкриває нові глибини.

Вісімдесят чотири дні старий рибалка Сантьяго виходив у море й не піймав жодної рибини. «Геть усе в ньому було старе, крім очей, — вони мали колір моря і блищали весело й непереможно». І він дійсно переможе стихію, обставини, старість, самотність та головне – себе. Ця книжка не про одного кубинського старого – вона про кожного з нас: про омріяну рибу, яку так прагнемо витягнути, про акул, що роять довкола, про сни, що затягують нас у минуле, про безмежне море-життя і про неймовірну силу, закладену в нас, хоч часом так і хочеться опустити руки.

Learn More
Андрій Бачинський «Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів»

«Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів»
Андрій Бачинський

«Детективи в Артеку, або Команда скарбошукачів» — це не просто книга. Це — велика захоплива пригода чотирьох друзяк, обсягом у 192 сторінки.

Оленка, Антон, Сашко, Сергій приїхали відпочивати до Чорного моря. Всі вони зовсім різні, але об'єднує їх одне — кмітливість і нестримна жага до пригод. Тому, випадково дізнавшись, що десь неподалік заховані коштовності славнозвісної лиходійки-спокусниці Міледі Вінтер, вони вирушають у небезпечну мандрівку. Але не все так просто, бо ж на території табору переховуються злочинці. І, здається, в планах здоровил-грабіжників зовсім не передбачено, щоб їм хтось завадив.

Книга «Детективи в Артеку» навчить Тебе, як зробити взуття з лопухів, а з нитки й стенда — карту, і, головне, як щиро радіти звичним речам, цінувати дружбу й вірити в непереможну силу добра. Хм... а чи ж знайдуть все-таки юні детективи скарб? Читай і дізнавайся!

Learn More
Бернар Шамбаз «Футбольний матч тривалістю в літо»

«Футбольний матч тривалістю в літо»
Бернар Шамбаз

Фосто скоро 10, і це число з двох цифр його надзвичайно втішає, бо воно більше, ніж 9. Проте вже зараз хлопчик твердо вирішив, ким буде в майбутньому. Школяр мріє скласти «екзамен на футболіста», бо ж не уявляє життя без м'яча і запеклих матчів. Він знає всіх найкращих сучасних гравців і вміло оперує футбольними термінами.

Книга Шамбаза Бернара «Футбольний матч тривалістю в літо» — це не лише добірка подорожніх ескізів, мікроісторій, які повідає Тобі сам Фосто; це — ілюстрована енциклопедія, що подарує Тобі справжнісіньке кругосвітнє турне. Читай і дізнавайся, з ким смакував Фосто копчену рибу на Північному полюсі, як брав участь у міжнародному буккросингу та ще багато-багато цікавого!

Learn More
Надійка Гербіш «Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція»

«Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція»
Надійка Гербіш

Улітку так хочеться звільнитися від сірої буденності, гайнути з друзями пограти у м'яча, поніжитися на пляжі, ба більше — відвідати незнайомі місця і здійснити мандрівку до якоїсь цікавої країни. Годі дивитися на мапу й мріяти про незвідані краї, мерщій бери до рук «Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція»

Різнокольорові будиночки, солоний запах моря, водяні трамвайчики, яхти, хиткі гондоли, туристи з фотоапаратами й палками для селфі, на кожному кроці — сувенірні крамниці з карнавальними масками й мереживними парасольками, історичні цікавинки, архітектурні шедеври, — так авторка описує красу перлини Італії. Ось і не можуть нею намилуватися Терезка й Лука, які дивним чином перенеслися у Венецію з дідусевого кабінету.

Мандруй разом з героями: познайомишся з паном Валеріо, посмакуєш стравами італійської кухні, побачиш місто з висоти пташиного польоту, побуваєш у майстерні склодувів...

Learn More
«Мій друг кит» Бенджі Девіс

«Мій друг кит»
Бенджі Девіс

Це дуже розмірена, спокійна й чуттєва історія, що розгортається на острові з маяком. Книжка-картинка «Мій друг кит» британського письменника і режисера Бенджі Девіса вийшла дуже ірландська, морська й чуттєва. Це історія про маленького хлопчика, який живе з батьком і шістьма котами на березі моря і йому дуже самотньо. Аж поки він не знаходить друга – маленького кита, якого викинуло на берег після шторму. Турботливий хлопчик поселяє друга у ванні, однак розуміє, що там киту не місце й рано чи пізно доведеться розпрощатися. А «Мого друга кита» ну дуже хочеться поселити на своїй полиці – байдуже, скільки вам років.

Learn More
«Мій друг Персі, Баффало Білл і я» Ульфа Старка

«Мій друг Персі, Баффало Білл і я»
Ульф Старк

Дитячі книжки Ульфа Старка завжди поза віковими рамками. Вони дарують гарний настрій і добрі емоції всім, хто не загубив у собі дитини. Початок літніх канікул, подорож до дідуся й бабусі в село, де чекають друзі й дівчина, в яку ти без тями закоханий. Так до щему знайома чи не кожному – ця особлива мить, коли наступають літні канікули! Саме про це дуже сонячна, морська й мудра книжка Ульфа Старка. 

На відміну від попередніх років, цього літа головний герой Ульф вирушає до села не лише з родиною – а й зі своїм найкращим другом Персі. Тож це літо обіцяє бути найнезабутнішим. Купання в морі, розряджання в індіанців, розповіді Баффало Білла, , буркотливий дідусь – чого тільки не станеться з героями за це літо. Як і більшість творів Ульфа Старка, ця книжка дуже весела й одночасно трохи сумна. А ще вона точно віднесе вас у ваше дитинство, де ігри до пізньої ночі, побиті коліна, футболка в шовковиці й такі довгі-довгі дні.

Learn More
«Пригоди Тома Сойєра» Марк Твен

«Пригоди Тома Сойєра»
Марк Твен

Том Сойєр - один з найяскравіших дитячих персонажів у світовій літературі. Не дивно, що образ цього хлопчика надихав багатьох письменників на власні твори. Книга про його пригоди була опублікована в 1876 році, але і зараз 12-річні діти прекрасно зрозуміють світосприйняття Тома.

Невтомний шибеник Том Сойєр не терпить монотонності, дух авантюризму та жага пригод штовхають хлопчика на усілякі витівки і відчайдушні вчинки. Але навіть із найнебезпечніших і найнесподіваніших ситуацій йому завжди вдається вийти з честю та гідністю. Отже, читати, точно не буде нудно!

Learn More

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено