Різдвяний настрій

Рекомендуємо книги до читання з самої таємничої та чарівної теми: Різдво та Новий рік! Що почитати про Різдво дітям? Які твори присвячені Новому Року? Які автори писали про це чарівне свято? Звичайно, до подібних творів можна було б віднести всі зимові казки. Але ми вирішили відібрати тільки ті твори, які, так чи інакше торкнулися саме святкової та чарівної ночі.

«Лускунчик і Мишачий король» Е. Т. А. Гофман

«Лускунчик і Мишачий король»
Е. Т. А. Гофман

Вже майже 200 років, як ця казкова історія все знову і знову зачаровує дітей і дорослих. Маленька дівчинка Марі надихає дерев'яного Лускунчика на подвиги, і разом вони протистоять величезній армії мишачого короля.

Learn More
«Різдвяна історія» Чарльз Діккенс

«Різдвяна історія»
Чарльз Діккенс

Без сумніву, це - найбільш різдвяна книга всіх часів! Причому знають її все - і малий, і старий. Казкова повість про дядечка Скруджа, який в житті нічого не бачив, крім заробітку і поповнення свого гаманця. Різдво для нього - це зовсім не свято, адже він не вміє радіти маленьким життєвим дрібницям. У нього немає сім'ї, з якої можна було б розділити і радість, і горе. І так би і тривало далі, якби нашому скупердяй не з'явилися духи Різдва, показали минуле, сьогодення і майбутнє.

Learn More
«Ніч перед Різдвом» Н. В. Гоголь

«Ніч перед Різдвом»
Н. В. Гоголь

Сюжет повісті «Ніч перед Різдвом» розгортається на Україні, в селі Диканьці. Головний герой повісті - молодий коваль Вакула, закоханий в Оксану - дочку багатого козака Чуба. Дія відбувається в ніч перед Різдвом, коли натовпи Каляди парубків ходять по селу.

Learn More
«Дари волхвів» О. Генрі

«Дари волхвів»
О. Генрі

«Дари волхвів» – це історія про справжні цінності. Волхви – три мудреці, які започаткували звичай дарувати різдвяні подарунки, принісши дари немовляті Ісусу. В цьому оповіданні закохані дарують одне одному подарунки, але нерозсудливо позбуваються своїх найцінніших скарбів, бо люблять одне одного. Попри це, вони є наймудрішими з-поміж усіх людей, котрі отримують чи дарують подарунки. Вони і є волхви.

Learn More
«Різдвяне диво Джонатана Тумі» Сьюзан Войцеховски

«Різдвяне диво Джонатана Тумі»
C. Войцеховски

Ще один герой книги різдвяної тематики - Джонатан Тумі, різьбяр по дереву. Чоловік втратив свою дружину і сина, після чого довго не може прийти в себе і почати радіти життю. Переломним моментом є знайомство з вдовою і її маленьким сином. Вони рятують скорботну людину, повертають його до життя і стають його особистим різдвяним Дивом, яке так потрібно кожному з нас.

Learn More
«Листи Різдвяного Діда» Дж. Р. Р. Толкиен

«Листи Різдвяного Діда»
Дж. Р. Р. Толкиен

Для будь-якого віку. До книги увійшли листи, які з 1920 по 1942 Толкієн посилав своїм дітям під ім'ям Батько Різдва. У листах Толкієн розповідав дивовижні історії про життя на Північному полюсі, часом якусь приписку надряпував Білий Ведмідь, а часом Ілберет Ельф дописував щось своїм елегантним плавним почерком, додаючи цим історіям ще більше життя і гумору.

Learn More
“Снігова королева” Ганса Християна Андерсена

“Снігова королева”
Г. Х. Андерсена

Ганс Християн Андерсен, звичайно, не український письменник, та ми не могли оминути увагою славетне видання українською його “Снігової королеви”, яке проілюстрував Владислав Єрко. Тим паче, що саме завдяки вишуканову стилеві Єрка це видання є однією з найвідоміших за кордоном українських дитячих книжок.

Learn More

Please publish modules in offcanvas position.

Зворотній зв'язок

Зворотній зв'язок

Ваше повідомлення успішно відправлено